Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Babka ...Gulaszowa na
białym winie »Kopytka z bigosem :)Niby nic takiego a jednak są przysmakiem moim i mojej rodziny.Małe kawałeczki łatwo włożyć do buzi i można podać je z czym chcemy . Jako dodatek lub danie główne.
ziemniaki 1kg
jajko 1 szt
mąka do zagęszczenia 1 szklanka
sólpieprz biały mielony do smaku Kamis1. Ugotowane, zmielone
ziemniaki należy wymieszać z pozostałymi składnikami i szybko wyrobić zwartą, elastyczną masę.2. Czas mieszania ma duże znaczenie, bowiem podczas tego procesu masa ziemniaczana oddaje zgromadzoną w sobie
wodę, co powoduje zwiększenie zużycia
mąki.3.Wyrobione ciasto należy podzielić na niewielkie kawałki i uformować z nich wałki o średnicy ok. 3 cm.4. Po lekkim spłaszczeniu uformowanych wałków, należy pokroić je formując charakterystyczne romby.5. Przygotowane kopytka należy gotować w dużej ilości wrzącej, osolonej
wody, delikatnie mieszając.6. Po wypłynięciu na powierzchnię
wody kopytka są gotowe do wyjęcia.
środa, 05 lutego 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter