Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Babka Wielkanocna ...Czarcie chinkali - kołduny ... »Kochani po świętach trzeba zrobić coś smacznego szybkiego i innego bo znudziły się
mięsa ciasta pasztety więc i mi też nie zostało do wyboru dużo. Zrobiłam kluchy - szare .Niebanalne szybkie i syte .600 gram
ziemniakówjajkopieprz biały mielony do smaku
sól prowansalska do smaku
mąka tortowa typ 450 ( tyle aby zagęścić
ziemniaki , cisto ma się nie rozpadać )Dodatkowo
twaróg z bloku 300 gram
kiełbasa na skwarki albo
boczek 300 gramMielimy
ziemniaki , odcedzamy z
wody.Dodajemy
jajko sól,
pieprz i mieszamy.Zagęszczamy
mąką dałam 6 łyżek i było mało więc dodałam jeszcze trochę.Wstawiłam
wodę w garnku w 5 litrowym i zagotowałam tak do
polowy garnka
wody żeby było.Na gotującą
wodę wrzucałam kluski łyżką jedna deska to moja miarka na raz.Mieszamy kluch , kiedy zaczną wypływać na wierzch znaczy , że możemy wyjmować je na miskę.Po ugotowaniu i wyjęciu wszystkich kluch przecedzamy po zimną
wodą kluchy nie będą klejące.smażymy
kiełbaskę albo
boczek dodajemy do kluch i posypujemy
twarogiem takim na kg kupowanym najlepiej z bloku . Mieszamy kluchy z
boczkiem twarogiem lub skwarkami i podajemy na ciepło.
wtorek, 22 kwietnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter