Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Udka nadziewane
boczkiem i ...Babka z
kisielami »Rolada z piersi faszerowana
serkiem camembert z
czosnkiem i
szpinakiemDoskonała harmonia smaków .
Pierś z kurczaka 2 połówki
Szpinak mrożony 300 gram
Sól cypryjska w płatkach do smaku
Papryka czerwona mielona 2 łyżeczki
Migdały płatki 100 gram
Ser Turek
camembert z
czosnkiem 1 sztuka
jajka 2 szt.
bułka tarta 200 gram
olej do smażenia 50 mlPrzygotowanie:Pierś dwie połówki myjemy i osuszamy .Robimy nacięcie w środku piersi do prawie samego końca .
Paprykę wymieszaną z
solą nacieram pierś od środka i na zewnątrz.
Szpinak wkładam na nagrzaną patelnie z
olejem i smażę do rozmrożenia.Dodaję
migdały i
ser camembert pokrojony w kostkę.
Szpinak łączy się z
migdałami i
serem , kiedy zostaje farsz zredukowany dodaje
sól do smaku.Zostawiam do ostygnięcia.Faszeruje pierś wkładając farsz do samego końca .Maczam roladę w
jajku i
bułce tartej i smażę na patelni z obu stron koło 20 minut i teraz dusze aby nabrało miękkości po następnych 20 minutach zdejmuje pokrywkę i smażę już z obu stron koło 15 minut .Rolada z piersi gotowa.Dodatkowo
sałata na której zostanie podana roladaMix
sałat 1 szt.
Pomidory 2 szt.
Serek Turek camembert czosnkowyDressing do sałatki3 łyżki
soku z cytryny6 łyżek
oliwy z oliwek EXTRA VIRGINłyżka
wody2 łyżki
miodu spadziowego
Sól morska do smaku
pieprz biały do smaku
wino wytrawne białe 2 łyżkiPrzygotowanie :Do miseczki wlewam
oliwę wino i
wodę, dodaje
sok z cytryny i
miód .Doprawiam
solą i
pieprzem.Mix
sałat opłukuje bod bieżąca
wodą osuszam i wkładam do miski .Sparzam
pomidory i kroje w kostkę , dodaję do
sałaty .Skrapiam dresingiem
sałatę i na wierzch kładę pokrojony
ser camembert .Teraz kładę roladę na przygotowanej sałacie.Kroje ją na połowę i podaje .
sobota, 22 marca 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter