Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Smażona
flądraMakaron domowy ze
szpinakiem »Polecam
pierś z kurczaka ze
szpinakiem salami serem Jako postać kotleta w panierce okrągłego
Pierś z kurczaka 1kg ( 5 porcji )
szpinak 4 listki na 1 porcję
salami i plaster na 1 porcje
ser 2 plastry na 1 porcje
przyprawypieprz biały mielony Kamis
papryka czerwona mielona słodka Kamis
sól prowansalska KamisPanierka:
jajka 2 sztuki
bułka tarta 200 gram wymieszana z 3 łyżeczkami czerwonej mielonej
paprykiolej Rapso rzepakowy do smażeniaPierś myjemy kroimy na plastry lekko je rozbijamy wychodzi 10 plastrów . Doprawiamy je
pieprzem sola i
czerwona papryką .Na plaster piersi kładziemy plaster
sera na to
szpinak świeże listki , na listki kładziemy plaster
salami i przykrywamy
serem . Na
ser kładziemy plaster rozbitej piersi dociskamy, Wykrawamy kółko . Takie kotlety maczamy w rozbełtanym
jaju . Obtaczamy w
bułce tartej wymieszanej z czerwoną mieloną
papryką. Smażymy na
oleju na rumiany kolor będzie lekko czerwony dzięki
czerwonej papryce . Podajemy z ziemniaczkami i
pomidorkiem .
środa, 07 sierpnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter