Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Schab nadziewany
śliwkamiDesery
lodowe- pucharki do ... »Ciasto:400 gram
mąki2 szklanki
wody ( czasem więcej zależy jaka
mąka)2 łyżeczki
soliłyżka
olejuFarsz:
Karkówka wieprzowa 400 gram ( zmielić)
czosnek niedźwiedzi 4 łyżki
sól prowansalska 1 łyżeczka
pieprz biały mielony 1 szczypta do smaku
jajkoCiasto wykonanie:
Mąkę wsypujemy do miski dodajemy
wodę i
sól zagniatamy ciasto. Na koniec dodajemy łyżkę
oleju ciasto jest elastyczne i odchodzi od rąk. Wałkujemy ciasto i wykrawamy kółka najlepiej szklaneczką do
whisky wychodzi 30 szt. pierogówFarsz wykonanie:
Karkówkę mielimy, dodajemy
przyprawy(
pieprz ,
sól czosnek niedźwiedzi ). Dodajemy
jajko, wymieszać farsz i nakładać na przygotowane kółka z ciasta .Ciasto sklejamy jakbyśmy robiły harmonijkę z góry . Zlepiamy pośrodku a reszta to już idzie . Podobne do sakiewek wychodzą. Oprószamy
mąką by się nie przylepiły. Gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu podajemy na ciepło albo podsmażamy na patelni .
niedziela, 30 marca 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter