Wykonanie
Otrzymałam do testowania – smakowania
kiełbasy Krakowskie Suche marki Olewnik.
Pierwsze, co przykuło moją uwagę to jej wygląd. Jest bardzo apetyczna.Takie też są potrawy z nią przyrządzane.Smak tego produktu jest równie wyjątkowy – wyczuwalne nuty
pieprzu i
ziół.Przede wszystkim ma niską zawartość tłuszczu, jest krucha, jak informacje wskazują z samych naturalnych składników.POLECAM :)
Sałatka zwykła-niezwykła z
mozarellą.
Składniki:
PomidorKulka MozarrelliKilka plasterków
kiełbasy Krakowskiej Suchej marki OlewnikKilka listków
sałaty (użyłam karbowanej zielonej)
Kiełki rzodkiewekOliwa z oliwekSól,
pieprz do smakuListki świeżej
bazylii2 ząbki
czosnkuSos:listki
bazylii rwiemy na małe kawałki, ząbki
czosnku kroimy w małą drobną kosteczkę i łączymy z
oliwą. Możemy doprawić
solą i
pieprzem.Następnie:
pomidor i mozerrellę kroimy w plasterki. Układamy w rzędzie jak na zdjęciu naprzemiennie –
pomidor, mozarrella i plasterek
kiełbasy. Układamy w półmisku razem z
kiełkami i
sałatą. Wszystkopolewamy obficie sosem.
Składniki:Mini bułeczki z
mąki pszennejSałata zielona karbowana
Oliwki zieloneKapary marynowaneplasterki
kiełbasy Krakowskiej Suchej marki Olewnikplasterki
sera Hochland twarogowy cebulka ze
szczypiorkiemWszystkie składniki układamy na
pieczywie jak na zdjęciu – przebijając wykałaczką.
Składniki:pół
bagietkamasłosałata Radicchioser Mimolette w plasterkachKilka plasterków
kiełbasy Krakowskiej Suchej marki Olewnik
ChrzanPomidorki koktajloweW pierwszej kolejności przecinamy
bagietkę wzdłuż. Smarujemy
masłem, kolejno kładziemy
sałatę,
ser,
kiełbasę i smarujemy obficie
chrzanem. Przykrywamy drugą połówką
bułki. Przecinamy nasząkanapkę ukośnie i każdy kawałek na wierzchu z połówką
pomidorka przekłuwamy wykałaczką.
Składniki:Tortilla pszenna
Musztarda Rosyjska
Ser Cheddar w plasterkachKilka plasterków
kiełbasy Krakowskiej Suchej marki Olewnik
SałataKilka ząbków
czosnku marynowanegoJak na przedstawionym zdjęciu na tortilli smarujemy pas
musztardą, po czym układamy na nimkolejno
ser,
kiełbasę,
sałatę i w rządku ząbki
czosnku. Wszystko zwijamy w rulon. Tniemy na ok 3cmkawałki i przekłuwamy wykałaczką. Przed podaniem włożyłam gotową przekąskę na minutkę domikrofali. Składniki się połączyły ,
ser pod wpływem ciepła rozpuścił i całość nabrała lepszego smaku.