Wykonanie
Jakby sernikoszarlotka ;) Nie wiem, jak to nazwac. Ciekawe polaczenie. A juz zaskakujaco smakuje
orzechowo- marcepanowy
spod. Zbyt wiele dobrego ;)Na duza blache 40-42 cm (20 kawalkow)150 g mielonych przechow laskowych100 g
masla80 g
cukru1 paczka
cukru waniliowegoskorka otarta z 1
cytrynyszczypta
soli3
jaja100 g surowej masy marcepanowej200 g
maki2 lyzeczki
proszku do pieczenia4 lyzki
mleka1 , 2 kg jablek250 g marscapone3
jaja30 g
cukru pudru3 lyzki
soku z cytrynyOrzechy uprazyc na patelni, wystudzic. Ubic mikserem
cukier, miekkie
maslo,
cukier waniliowy, sol i
skorke z cytryny na puszysta mase. Po koleji dodac 3
jajka. Mase marcepanowa zetrzec na tarce o srednich oczkach dodac do ubitej masy. Ubijac dalej mikserem.
Make wymieszac z
orzechami proszkiem do pieczenia. Dodawac do masy na przemian z
mlekiem i ubijac krotko ok. 1 min.Ciasto rozsmarowac na natluszczonej blasze. Jabkla obrac, wydrazyc gniazda nasienne, pokroic w osemki, ulozyc w rzedach na
ciescie.
Ser marscapone ubic z 3
jajkami,
cukrem pudrem i
sokiem z cytryny, zalac ciasto. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 40-45 minut.Przepis pochodzi z czasopisma "Für Sie. Kochen&Verwöhnen" Nr 3/10.
Prosze o wybaczenie w kwestii zdjecia- znow wykonane telefonem komorkowym...