ßßß
Cookit - przepis na Jajka faszerowane
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Jajka faszerowane
Składniki
Jajko
Majonez
Śmietana
Musztarda
Pieprz
Papryka ostra
Szczypiorek
Rzodkiewka
Rzeżucha
Wykonanie
I to faszerowane najprostszym farszem na swiecie. Z
majonezem
i
musztarda
. W towarzystwie swiezych nowalijek:
rzodkiewek
i
rzezuchy
:) Pycha!
Dla 4-6 osob:8
jajek
ugotowanych na twardo2 lyzki
majonezu
3 lyzki gestej kwasnej
smietany
1-2 lyzeczki
musztardy
sol,
pieprz
mielona
ostra papryka
1 lyzka siekanego
szczypiorku
1 peczek
rzodkiewek
rzezucha
(ok. dwoch garsci ;) )
Jajka
obrac i przekroic wzdloz na pol. Wyjac
zoltka
.
Zoltka
rozetrzec z
majonezem
,
musztarda
i
smietana
, dodac
szczypiorek
i przyprawic do smaku
pieprzem
sola
i
papryka
. Nadzienie wkladac do
jajek
.
Rzodkiewki
umyc i pokroc na cwiartki.
Rzezuche
i
rzodkiewki
umiesic na kilku polmiskach lub jednym duzym. Nastepnie poukladac
jajka
.Przepis z: "Mein schönes Landhaus" nr 1/2015Przepis uczestniczy w akcjach:
Źródło:
http://zkartoflanegopola.blox.pl/2015/03/Jajka-faszerowane.html
Przepisy powiązane
Pasta jajeczna
Wielkanocne przysmaki, czyli pasta jajeczna z rzodkiewką
Pasta jajeczna
"Awanturka z jajek" i wartości zdrowotne rzodkiewek
TRADYCYJNA PASTA JAJECZNA
Składniki powiązane (0)