ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

nazwa

Wykonanie

I to faszerowane najprostszym farszem na swiecie. Z majonezem i musztarda. W towarzystwie swiezych nowalijek: rzodkiewek i rzezuchy :) Pycha!
Dla 4-6 osob:
8 jajek ugotowanych na twardo
2 lyzki majonezu
3 lyzki gestej kwasnej smietany
1-2 lyzeczki musztardy
sol, pieprz
mielona ostra papryka
1 lyzka siekanego szczypiorku
1 peczek rzodkiewek
rzezucha (ok. dwoch garsci ;) )
Jajka obrac i przekroic wzdloz na pol. Wyjac zoltka. Zoltka rozetrzec z majonezem, musztarda i smietana, dodac szczypiorek i przyprawic do smaku pieprzem sola i papryka. Nadzienie wkladac do jajek. Rzodkiewki umyc i pokroc na cwiartki. Rzezuche i rzodkiewki umiesic na kilku polmiskach lub jednym duzym. Nastepnie poukladac jajka.
Przepis z: "Mein schönes Landhaus" nr 1/2015
Przepis uczestniczy w akcjach:
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2015/03/Jajka-faszerowane.html