ßßß Cookit - przepis na Zrazy zawijane z nadzieniem grzybowym

Zrazy zawijane z nadzieniem grzybowym

nazwa

Wykonanie

O zrazach zawijanych, czy tez roladach pisalam tutaj: http://zkartoflanegopola.blox.pl/2010/07/O-ksiazkach-kucharski-przepis-na-wolowe-rolady.html
Te roznia sie tylko nadzieniem. Postepujemy tak samo, do momentu zawijania zrazow. Zrazy smarujemy musztarda i kladziemy plastry szynki, a na nie nadzienie.
A oto skladniki i przygotowanie nadzienia (na 8 zrazow):
50 g suszonych borowikow
peczek pietruszki
200 g pieczarek
2 zabki czosnku
2 cebule
1 lyzka oleju
sol, pieprz
Borowiki namoczyc w zimnej wodzie na 30 minut, wode potem odlac i zuzyc do sosu. Pietruszke posiekac, pieczarki pokroic w cwiartki. Posiekac drobno czosnek i cebule. Posiekac suszone grzyby. Usmazyc na oleju cebule i czosnek, dodac grzyby, smazyc 3 minuty. Pryzprawic do smaku sola i pieprzem, wymieszac z pietruszka.
Dalej postepujemy jak w przepisie podstawowym na zrazy.
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2010/11/Zrazy-zawijane-z-nadzieniem-grzybowym.html