ßßß Cookit - przepis na Fasolka szparagowa duszona z pomidorami

Fasolka szparagowa duszona z pomidorami

nazwa

Wykonanie

Jaka pyszna!- przypomnial mi sie smak lata. :)
Dla 4 osob:
1 kg zielonej fasolki szparagowej (W sezonie swieza, ale tym razem wzielam mrozona)
5 lyzek oleju
1/2 kg pomidorow
2 zabki czosnku
3 cebule
sol, pieprz
Fasolke umyc i pokroic (mrozonej juz nie trzeba). Cebule obrac i pokroic w cienkie krazki, udusic na oleju nie rumieniac. Dodac fasolke, posolic i popieprzyc, dusic pod przykryciem 10 minut. Pomidory umyc i sparzyc, zdjac skorke, pokroic na czastki. Dodac do fasoli pomidory, oraz posiekane 2 zabki czosnku. Udusic do miekkosc pod przykryciem od czasu do czasu mieszajac. Przyprawic do smaku sola i pieprzem.
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2014/11/Fasolka-szparagowa-duszona-z-pomidorami.html