Nie wiem, jak wy, ale ja bardzo lubie serniki :)Na forme o srednicy 22 cm:ciasto:150 g maki100 g masla50 g cukru1 jajako1/2 lyzeczki proszku do pieczeniamasa serowa:1 kg mielonego bialego sera2/3 szklanki cukru2 lyzeczki cukru waniliowego4 jajaka200 ml smietany kremowki1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem3 lyzki kakaoZ podanych skladnikow zagniesc ciasto, wylepic nim foremke i wstawic do lodowki. Ser zmiksowac z cukrem, cukrem waniliowym, zoltkami, smietana oraz budyniem. Bialka ubic na sztywna piane, polaczyc z masa serowa. Odlozyc 1/3 masy. wymieszac z przesianym kakao. Na kruchym spodzie ukladac kleksy z obu mas. Wyrownac powierzchnie. Piec ok. 1godz w temperaturze 150°C. Przepis uczestniczy w akcji:Przepis z: "Poradnik domowy" nr 4/2015