Wykonanie
Moze jest wam juz dobrze znany? Polaczenie
kakaowego spodu i kruszonki z mieciutka masa serowa jest naprawde pyszne :)
Na forme o srednicy 26 cm:
Spod i kruszonka:300 g
maki1 opakowanie
proszku do pieczenia125 g
cukru1
jajko150 g
masla2 lyzki
kakaoMasa serowa:3
jajka200 g
cukru500 g
twarozku zmielonego (z kubelka)150 g
masla1 opakowanie budyniu
waniliowegoMaslo na
spod roztopic, wszystkie skladniki ciasta zagniesc. Polowa ciasta wylepic wysmarowana tluszczem forme do pieczenia.Roztopic tez pozostale
maslo przeznaczone na mase serowa. Wymieszac wszystkie skaldniki masy serowej i wylac na przygotowany
spod. Pozostale ciasto pokruszyc i kruszonke wysypac na
ser. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C ok. 50 minut.