Wykonanie
Prostsze juz byc nie
moze ;) Marcepanowy smak na pewno sie wam spodoba, choc jest to propozycja dla lubiacych suche ciasta. Choc mozna ewentualnie dodac pokrojone w kawalki
jablka lub
gruszki i wtedy ciasto nabierze nieco innego charakteru.
Na forme osrednicy 26cm:200 g surowej masy marcepanowej175 g
cukru175 g
masla1 opakowanie
cukru waniliowego3
jajka300 g przesianej
maki2 czubate lyzeczki
proszku do pieczeniaMaslo stopic i nieco wystudzic,
Make przesiac z
proszkiem do pieczenia.
Jajka ubic z
cukrem i
cukrem waniliowym na puszysta mase. Dodac pokrojony w kawalki marcepan i ubijac mikserem, az marcepan sie rozpusci. Dodac
make i rozpuszcone
maslo, wymieszac mikserem. Ciasto przelozyc do naluszczonej foremki. Piec w temperaturze 175°C ok. godzine.
Przepis z: WWW.chefkoch.de