Jedna z prostszych i szybkich w robieniu ;) Moze byc tez na Wielkanoc do swiatecznej kawy :)Na forme o pojemnosci 2 l:1 tabliczka czekolady o smaku kawowoym (100g)250 g masla lub margaryny do pieczenia1 szklanka cukru1 lyzka kawy rozpuszczalnejszczypta soli5 jajek1 i 1/2 szklanki maki2 lyzeczki proszku do pieczenia200 g mielonych orzechow laskowyhcCzekolade zetrzec na tarce o srednich oczkach. Margaryne utrzec z cukrem na puszysta mase, dodac kawe w proszku i szczypte soli, ucierac dodawac pojedynczo jajka. Make przesiac dodajac proszek do pieczenia, wymieszac z masa jajeczna. Pod koniec dodac orzechy i starta czekolade i wymieszac. Przelozyc do natluszczonej i wysypanej maka foremki. Piec w temperaturze 180°C ok. 50-55 minut.Przepis z: "Naj poleca, 100 dan na Wielkanoc i wiosne" nr 1/2004