ßßß
Taki prosty im w zupelnosci wystarczy :)Na forme o srednicy 24 cm:100 g ciemnej czekolady125 g masla3 jajkaszczypta soli70 g cukru40 g mielonyhc orzechow laskowych40 g maki100 g ciemnej czekolady na poleweCzekolade polamac i rozpuscic w kapieli wodnej, Maslo takze rozpuscic. Zoltka oddzielic o bialek, bialka ubic ze szczypta soli na sztywna piane. Zoltka ubic z cuzkrem na puszytsta mase, dodac wystudzone malo i czekolade. Dpodac orzechy i make. Na koniec dodac piane z bialek i lekko wymieszac. Przelozyc do natluszczonej foremki. Piec w - 55 minut. nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C ok. 50 minut. Po wystudzeniu polac stopiona czekolada.
Przepis dodaje do akcji:
Przepis z: "Wohnen & Garten" nr 1/2014Przypominam o moim candy :