ßßß Cookit - przepis na Gulasz z wolnowaru

Gulasz z wolnowaru

nazwa

Wykonanie

Proste i smaczne danie dla zapracowanych..Mięso można wcześniej wymieszać z przyprawami, cebulkę podsmażyć...ja akurat nie miałam czasu i wszystko od razu wylądowało w wolnowarze..
70 dkg mięsa wieprzowego
kawałek papryki
1 cebula
1 pomidor
50 dkg pieczarek
czosnek
sól, pieprz
majeranek
ziele angielskie, listek laurowy
Mięso pokroić w kostkę i przełożyć do wolnowaru .Cebulę,pieczarki i paprykę pokroić, dodać do mięsa. .Dodać przyprawy, dolać bulion lub wodę i włączyć wolnowar. Gotować 4-5 godzin na poziomie "2" lub 7-8 godzin na poziomie "1".Pod koniec gotowania można dodać troszkę śmietany, koperek.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/06/gulasz-z-wolnowaru.html