ßßß Cookit - przepis na Gulasz z wolnowaru

Gulasz z wolnowaru

nazwa

Wykonanie

Wolnowar..super pomysł...gulasz gotowany bez żadnego mieszania..
70 dkg mięsa wieprzowego
1- 2 marchewki
1 cebula
kawałek pora
kawałek papryki
czosnek
sól, pieprz
majeranek
ziele angielskie, listek laurowy
Mięso pokroić w kostkę , wymieszać z przyprawami.Odstawić do lodówki, a następnie podsmażyć na patelni .Przełożyć do wolnowaru .Cebulę,czosnek, marchewkę , por i paprykę pokroić i podsmażyć.Dodać do mięsa.Dodać przyprawy, dolać bulion lub wodę i włączyć wolnowar. Gotować 4-5 godzin na poziomie "2" lub 7-8 godzin na poziomie "1".Pod koniec gotowania można dodać troszkę śmietany.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/04/gulasz-z-wolnowaru.html