Wykonanie
Bardzo smaczne i pożywne muffiny. Doskonałe z dodatkową porcją
miodu, z
twarożkiem, jako przekąska. Muszę przyznać, że to będą jedne z moich ulubionych. Dlatego mocno polecam :). Przepis pochodzi z GoodFood Magazine '101 cakes & bakes'.Składniki na 10 sztuk:250 g
mąki pszennej85 g
płatków owsianych2 łyżeczki
proszku do pieczeniapół łyżeczki
cynamonupół łyżeczki
soli85 g
rodzynków2
jajka, roztrzepane200 ml
mleka75 ml
oleju40 g jasnego
cukru muscovado5 łyżek płynnego
mioduW naczyniu wymieszać
mąkę,
płatki,
proszek do pieczenia,
cynamon,
cukier,
sól i
rodzynki.W drugim naczyniu wymieszać
jajko,
olej,
mleko i
miód.Połaczyć zawartość dwóch naczyń, wymieszać z grubsza, mogą pozostać grudki.Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasto.Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 - 25 minut.Smacznego :)