ßßß
Bardzo smaczne i pożywne muffiny. Doskonałe z dodatkową porcją miodu, z twarożkiem, jako przekąska. Muszę przyznać, że to będą jedne z moich ulubionych. Dlatego mocno polecam :). Przepis pochodzi z GoodFood Magazine '101 cakes & bakes'.Składniki na 10 sztuk:250 g mąki pszennej85 g płatków owsianych2 łyżeczki proszku do pieczeniapół łyżeczki cynamonupół łyżeczki soli85 g rodzynków2 jajka, roztrzepane200 ml mleka75 ml oleju40 g jasnego cukru muscovado5 łyżek płynnego mioduW naczyniu wymieszać mąkę, płatki, proszek do pieczenia, cynamon, cukier, sól i rodzynki.W drugim naczyniu wymieszać jajko, olej, mleko i miód.Połaczyć zawartość dwóch naczyń, wymieszać z grubsza, mogą pozostać grudki.Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasto.Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 - 25 minut.Smacznego :)