Wykonanie
Niesamowite, miękkie, wilgotne babeczki, którym można nadać dowolne kształty ... Ich zapach zaprosi do kuchni wszystkich i nikt, absolutnie nikt, nie będzie w stanie im się oprzeć :). Przepis pochodzi z tej strony . Polecam!Składniki na około 10 babeczek:1 szklanka
mąki3/4 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli3/4 szklanki drobnego
cukru (dałam mniej)60 g
masła, miękkiego2
jajka6 łyżek (90 ml)
maślanki (lub
jogurtu naturalnego)sok z 1
cytrynyotarta skórka z 2
cytryncukier puder - do oprószenia
Mąkę,
proszek do pieczenia i
sól wymieszać w naczyniu. Mikserem zmiksować
masło z
cukrem, aż będzie kremowe, powoli wbijać
jajka, miksując. Do masy
maślanej wsypywać na przemian suche składniki, wlewać
maślankę, na końcu sok i
skórkę z cytryny.Przygotować formę - do muffinek lub dowolną. Wypełnić papilotki prawie do pełna - nie urosną bardzo duże.Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 - 18 minut. Studzić na kratce.Smacznego :)