Ostatnio naprawdę miałam wielką ochotę na cytryny. I widać to w moich wypiekach z ostatniego tygodnia. Wszystko zaczęło się od tego ciasta jogurtowego. A właściwie od borówek, które chciałam jakoś spożytkować i padło na polewę do ciasta. A ponieważ cytryny i borówki się lubią, wyszło z tego coś takiego ;--)Oryginalny przepis: Bits of Taste ; zmodyfikowałam.Przepis:400g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 jajka200g cukrucukier wanilinowyszczypta soli100g masła, roztopionego200g jogurtu naturalnegoskórka starta z 2 cytrynPrzesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Osobno połączyć jajka, cukry, sól i skórkę cytrynową.Do mąki dodać roztopione masło i jogurt. Zmiksować. Dodać masę jajeczną i ponownie dokładnie zmiksować.Przełożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez ok. 30 minut.