Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
łososia ze skórą 4 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
miód 2 łyżek stołowych
musztarda 4 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżek stołowych
mieszanka warzywna mrożona 450 gramów
ziemniaki 400 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Marynata: wymieszać 3 łyżki
oliwy z
miodem,
musztardą, drobno posiekanym
czosnkiem,
sokiem z cytryny,
solą oraz
pieprzem do smaku.Marynatą zalać umyte, osuszone filety, przykryć i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.Osączona z marynaty
rybę usmażyć z obu stron na rozgrzanym
maśle wymieszanym z
oliwą, dolać resztę marynaty.Oczyszczone warzywa oraz
ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Gotową
rybę podawać z warzywami, polana pozostałym sosem
miodowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: