Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogąski 600 gramów
jajka 1 szklanek
śmietana 1 szklanek
mąka 150 gramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
grzyby osuszyć, przyciąć krótko trzonki. Wymieszać
śmietanę z
jajkiem oraz
maka, doprawić
solą, całość krótko zmiksować i odstawić na 20 minut.
Olej rozgrzać na patelni. Kapelusze gąsek zanurzać w zamieszanym cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor na
oleju. Osączyć na papierowym ręczniku. Oprószyć
solą oraz
pieprzem. Podawać gorące lub przestudzone z
sałatą polaną
sosem winegret.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: