ßßß Cookit - przepis na Gąski w cieście naleśnikowym

Gąski w cieście naleśnikowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
gąski 600 gramów
jajka 1 szklanek
śmietana 1 szklanek
mąka 150 gramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone grzyby osuszyć, przyciąć krótko trzonki. Wymieszać śmietanę z jajkiem oraz maka, doprawić solą, całość krótko zmiksować i odstawić na 20 minut. Olej rozgrzać na patelni. Kapelusze gąsek zanurzać w zamieszanym cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor na oleju. Osączyć na papierowym ręczniku. Oprószyć solą oraz pieprzem. Podawać gorące lub przestudzone z sałatą polaną sosem winegret.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12367/Gaski-w-ciescie-nalesnikowym