Wykonanie
Tatar z
wołowiny o klasycznym smaku komponuje się doskonale z delikatnym smakiem
ostrygi skropionej
sokiem cytrynowym. Ilość dodatków do
mięsa dobieramy według własnych upodobań.Składniki na 4 osoby:po 100-120 g
polędwicy wołowej na osobę1
cebulakilka
pieczarek lub
borowików marynowanych4-5
korniszonków2 łyżki
musztardy Dijon1 łyżka
kaparówoliwasólświeżo mielony
czarny pieprzDodatkowo:4
ostrygiziarna
pieprzu w zalewieświeże
ziołagotowany
burak czerwony pokrojony w kostkę
cytrynasól morska gruboziarnista (my użyliśmy
soli z algami)Przygotowanie:
Mięso oczyścić z błon i drobno posiekać.
Cebulę,
pieczarki i
korniszonki posiekać w drobną kostkę i wymieszać z
mięsem. Dodać
kapary, doprawić
musztardą,
oliwą,
solą i
pieprzem. Na talerzu układać porcję
mięsa, na wierzchu ułożyć
ostrygę i udekorować ziarnami
pieprzu,
ziołami i
burakiem. Podawać z
cytryną, którą użyjemy do skropienia
ostrygi oraz z
solą morską.
,Składnik główny:
wołowina,Składnik główny:
ostrygi,Składnik główny:
owoce morza,Rodzaj dania:Przekąska,
Mięsa,
Ryby i owoce morza,