ßßß Cookit - przepis na Sałatka z rzodkiewką, granatem i ricottą

Sałatka z rzodkiewką, granatem i ricottą

nazwa

Wykonanie

Składniki
2 porcje
mieszanka sałat (np. z roszponką)
sok z cytryny, oliwa extra vergine, sól i pieprz
mały pęczek rzodkiewek (6 sztuk)
125 g ricotty
ziarenka wyłuskane z 1/3 owocu granata
Dressing tahini:
2 łyżki oliwy extra vergine
2 łyżki tahini
2 łyżki syropu klonowego (lub miodu)
2 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie
Do miski wsypać mieszankę sałat, skropić oliwą, sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, wyłożyć na talerze. Dodać pokrojoną na plasterki rzodkiewkę. Na środku wyłożyć ricottę, posypać ziarenkami granatu.
W miseczce wymieszać składniki dressingu tahini i polać po sałatce (jeśli sos wyszedł za gęsty można dodać nieco więcej soku z cytryny).
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/rzodkiewka/salatka_rzodkiewka_granat_ricotta/przepis.html