Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron kolanka 1 szklanek
roszponka 0,5 szklanekliście raddicchio według uznania
sałata kędzierzawa 0,5 sztuk
rzodkiewka 1 pęczek
oliwa 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowany na półtwardo
makaron przelać zimną
wodą i osączyć.Oczyszczone, osuszone
sałaty porwać na mniejsze kawałki i ułożyć w salaterce. Oczyszczone
rzodkiewki pokroić na plasterki. Wymieszać
makaron z
sałatami i
rzodkiewkami.
Oliwę wymieszać z
sokiem z cytryny, doprawić
solą oraz
pieprzem i polać
sałatkę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: