ßßß
Cookit - przepis na Makaron z tuńczykiem i kaparami w sosie śmietankowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Makaron z tuńczykiem i kaparami w sosie śmietankowym
Składniki
Makaron
Tuńczyk
Kapary
Śmietanka
Oliwa z oliwek
Cebula
Suszone oregano
Sól
Pieprz czarny
Parmezan
Pieprz zielony
Oregano
Wykonanie
Spodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 5(8 głosów)5
08 5admin5 / 5 stars
Makaron
z
tuńczykiem
i
kaparami
w sosie
śmietankowym
Włoskie Farfalle al tonno.Składniki2 - 3 porcje200 g
makaronu
farfalle (kokardki)puszka
tuńczyka
w
oliwie
2 łyżki
kaparów
1/2
cebuli
suszone oregano
4 łyżki
oliwy
extra virgin1/2 szklanki płynnej
śmietanki
do
sosów
30% (lub
serka mascarpone
)
sól
, świeżo zmielony
czarny pieprz
tarty
parmezan
zielony pieprz
, świeże
oregano
Przygotowanie
Makaron
gotuję al dente w osolonej wodzie i mieszam z 3 łyżkami
oliwy
. Na patelni na pozostałej
oliwie
podduszam pokrojoną
cebulę
, ale nie zrumieniam, dodaję
kapary
,
tuńczyka
z
oliwą
, chwilę podgrzewam. Na sam koniec dodaję
śmietankę
oraz ugotowany
makaron
. Doprawiam
solą
,
czarnym pieprzem
i
oregano
, posypuję tartym
parmezanem
.
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/pasta/spaghetti_tonno/z_kaparami/przepis.html
Przepisy powiązane
Kokardki z tuńczykiem
Makaron z tuńczykiem, szynką i pieczarkami
Makaron z dynią
Spaghetti
MAKARON Z FENKUŁEM CZYLI KOPREM WŁOSKIM
Składniki powiązane (0)