ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomakaron 500 gramówcebula 1 sztukczosnek 2 ząbkioliwa z oliwek według uznaniaparmezan 100 gramówświeże pomidory 0,5 kilogramówbazylia świeża 4 listkówsól według uznaniakapary 100 gramówWykonanie:Pomidorki należy wyparzyć we wrzątku, tak aby z łatwością odeszła od nich skórka, pomidory najlepsze będą gruntowe w podłużnych owocach zwane we Włoszech jako San Marzano, są soczyste i nie mają dużo pestek nasiennych.Na oliwie z oliwek zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać pomidorki i bazylię, przyprawić solą. Na koniec dodać kapary. Następnie makaron ugotować na ząb, wyjąć i dobrze odsączyć. Wymieszać z sosem. Podawać posypany parmezanemAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30bardzo klasyczne, bardzo dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: