ßßß Cookit - przepis na Grillowana fasolka z serem białym i tymiankiem

Grillowana fasolka z serem białym i tymiankiem

nazwa

Wykonanie

Składniki
1/2 kg fasolki szparagowej
2 łyżki masła
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
60 g sera białego
świeży tymianek
oliwa extra
Przygotowanie
Fasolkę umyć i przyciąć na końcach. Wrzucić na wrzątek i podgotować (ok. 4 minuty). Odcedzić i przelać zimną wodą, ułożyć na tacce do grillowania, posypać solą, pieprzem i obłożyć kawałeczkami masła. Ułożyć na rozgrzanym grillu i od czasu do czasu mieszając szpatułką grillować przez kilka minut aż fasolka się zrumieni. Pod koniec posypać świeżym tymiankiem.
Fasolkę wyłożyć na półmisek i posypać pokruszonym serem białym. Doprawić ewentualnie solą oraz pieprzem, skropić oliwą extra vergine lub roztopionym masłem.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/dania_z_grilla/fasolka_z_grilla/przepis.html