Wykonanie
Składniki2 porcje12
młodych ziemniaków1 i 1/2 łyżki
masła2 małe kawałki
cytryny (ósemki)2 gałązki świeżego
tymiankusól morska i świeżo zmielony
czarny pieprzPrzygotowaniePiekarnik nagrzać do 200 stopni C. Wyciąć dwa prostokąty 30 x 40 cm z papieru do pieczenia. Na każdym ułożyć po 6
ziemniaków, uprzednio dokładnie wyszorowanych szczoteczką pod bieżącą
wodą. Na
ziemniaki położyć rozdrobnione
masło, kawałeczek
cytryny, gałązkę
tymianku, posypać
solą i
pieprzem. Zawinąć papier w papiloty. Paczuszki ułożyć na blaszce do pieczenia i piec przez ok. 35 - 40 minut.Propozycja podaniaDodatek do
kurczaka np. smażonych filetów w orzechowej panierce.