ßßß Cookit - przepis na Racuchy jaglane z bananami

Racuchy jaglane z bananami

nazwa

Wykonanie

Ugotowałam trochę za dużo kaszy dlatego powstały te racuchy. Delikatnie bananowe z nutką cynamonu na pewno będą smakowały wielbicielom słodkich śniadań. Można podać z miodem, ulubionym sosem owocowym lub z cukrem pudrem.
Składniki:
szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 banan
1 jajko
1 łyżka mąki pszennej
szczypta soli
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
cukier puder do posypania
olej do smażenia
Kaszę, obranego banana, szczyptę soli wrzucić do kielicha blendera i zmiksować na gładką masę. Dodać jajko, mąkę oraz cynamon, dokładnie wymieszać. Na aptelni rozgrzać olej, nakładać łyżką porcję ciasta. Smażyć placuszki na rumiano z każdej strony. Po usmażeniu posypać np. cukrem pudrem lub polać miodem.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2015/02/Racuchy-jaglane-z-bananami.html