Wykonanie
Przepis na racuszki z
bananami znalazłam u Marioli . Do tej
pory robiłam tylko racuchy z
jabłkami.Placuszki z
bananami są pyszne, nawet najbardziej wybrednego smakosza wprawią w osłupienie ;)

Składniki na 12 racuszków:1 szklanka
mąki pszennej,1/2 szklanki
mleka,1
jajko,2
banany,3 dag
drożdży,1 łyżka
brązowego cukru,1 łyżeczka
cukru waniliowego,
cukier puder,szczypta
soli,szczypta
cynamonu,
olej do smażenia,
Drożdże rozpuść w letnim
mleku. Dodaj łyżkę
mąki i
cukier, odstaw na 10 minut.Do zaczynu dodaj pozostałą cześć
mąki,
cukier waniliowy,
sól i
cynamon.
Banany pokrój w grube plasterki i dodaj do ciasta, wymieszaj.

Rozgrzej na patelni
olej, przy pomocy 2 łyżek nakładaj małe placuszki, smaż do złotobrązowego koloru.Usmażone placuszki układaj na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Posyp
cukrem pudrem.Smacznego :)