Wykonanie
Niektórzy mówią na to danie
ryba po węgiersku, pewnie ze względu na
czerwoną paprykę oraz sporą liość
pieprzu.
Rybka w cieście, włożona do czerwonego sosu smakuje wspaniale. Nie przypominam sobie, żeby komuś nie smakowała albo, żeby kiedyś została i nie miał jej kto zjeść. Zawsze znika, zawsze wszystkim smakuje bo jest naprawdę pyszna. Im dłużej stoi tym lepiej, bo ciasto powinno dobrze nasiąknąć sosem. Można użyć dowolnej
ryby, ja zazwyczaj używam
dorsza, chociaż raz zrobiłam
morszczuka i też smakowało. Bardzo polecam:)
Składniki:3-4 płaty
rybysłoik
papryki czerwonej w occie3
cebule2 szklanki
wody1 szklanka
oleju ( ja
daję połowę albo jeszcze mniej)6 łyżek
koncentratu pomidorowego6 łyżek
ketchupu pikantnego6 łyżek
cukru6 łyżek
octu 10%1 łyzka
pieprzu1 łyzka
soliziele angielskie,
liść laurowyWszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać.
Rybę usmażyć w
jajku i
mące.
Paprykę i
cebulę pokroić. Do sosu włożyć
rybę,
paprykę i
cebulę. Dodać liść i ziele. Wstawić do lodówki.Smacznego:)