Wykonanie
Wiadomo, że
ryby są zdrowe, dlatego od czasu do czasu wypada przygotować jakieś danie
rybne. Tym razem mój wybór padł na
rybę z
brokułami w cieście francuskim. Użyłam
dorsza, i muszę powiedzieć, że chociaż nie jestem miłośniczką ryb, całe danie było bardzo smaczne.
Składniki:1 arkusz
ciasta francuskiego1
filet ryby np.
dorsza1 mały
brokuł100 g
śmietany1 ząbek
czosnku2 łyżki
wytrawnego wermutu1
jajkosól,
pieprzBrokuł ugotować w osolonej wodzie, rozdrobnić, zmieszać z rozgniecionym
czosnkiem, dodać
śmietanę i podgrzać przez chwilę. Doprawić
solą i
pieprzem do smaku. Kiedy masa wystygnie dodać
jajko i wymieszać. Na cieście francuskim rozsmarować masę
brokułową, ułożyć
rybę i zawinąć w rulon. Posmarować rozmąconym
żółtkiem i wstawić do piekarnika. Piec 25-30 minut.Smacznego:)