Wykonanie
Składniki :1 mała puszka
przecieru pomidorowegookoło 10-15 dag
mięsa mielonego1
cebula2 ząbki
czosnkuolej do smażenia,
pieprz,
sólpapryka mielona, szczypta
tymianku,
rozmarynużółty tarty
serPrzygotowanie :Obraną, pokrojoną
cebulę i
czosnek przesmażamy na tłuszczu, dokładamy
mięso- smażymy pod przykryciem, często mieszamy
Przecier pomidorowy łączymy z taką ilością
wody by go rozrzedzić, dodajemy do
mięsaDoprawiamy
ziołami,
solą i
pieprzem, gotujemy pod przykryciem do miękkości
mięsaJa dodałam do całości odrobinę
cukru, tak by uzyskać słodko- kwaśny smak sosu.Podajemy z ulubionym
makaronem, posypujemy
startym serem.Smacznego !Ten prosty przepis pochodzi z książki "Kuchnia kawalerska", autor Hans W.A. SchoellerSkładniki obliczone na jedną osobę.