ßßß Cookit - przepis na Ekspresowy barszcz czerwony

Ekspresowy barszcz czerwony

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
barszcz czerwony ekspresowy 1 sztuk
grzyby suszone 20 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 4 ząbki
buraczki 3 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 3 ziarna
ocet 1 łyżek stołowych
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, namoczone wcześniej grzyby ugotować. Cebulę i czosnek oczyścić. Obrane buraczki pokroić w słupki i zalać 1,5 l wody, dodać czosnek, cebulę, liść laurowy, ziele angielskie oraz sól do smaku. Gotować 10 minut, dodać ocet i odstawić na 15 minut. Przecedzić przez sito. Do gorącej zupy wsypać ekspresowy barszcz czerwony i wymieszać. Dodać wywar z grzybów i pokrojone w paski grzyby. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Wigilia
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9677/Ekspresowy-barszcz-czerwony