Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobarszcz czerwony ekspresowy 1 sztuk
grzyby suszone 20 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 4 ząbki
buraczki 3 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 3 ziarna
ocet 1 łyżek stołowych
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, namoczone wcześniej
grzyby ugotować.
Cebulę i
czosnek oczyścić. Obrane
buraczki pokroić w słupki i zalać 1,5 l
wody, dodać
czosnek,
cebulę,
liść laurowy,
ziele angielskie oraz
sól do smaku. Gotować 10 minut, dodać
ocet i odstawić na 15 minut. Przecedzić przez sito. Do gorącej zupy wsypać ekspresowy barszcz czerwony i wymieszać. Dodać
wywar z
grzybów i pokrojone w paski
grzyby. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
majerankiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówWigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: