Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 9SkładnikLogo Ilość Czego
bułka tarta 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
majeranek według uznania
mąka 80 gramów
jajko 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
grzyby suszone 20 gramów
ocet 1 łyżek stołowych
ziele angielskie 4 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
burak czerwony 500 gramów
cebula 2 sztuk
czosnek 4 ząbkibarszcz czerwony w proszku 1 sztukWykonanie:Przygotowanie barszczu:
grzyby umyć, namoczyć i ugotować.
Buraczki obrać, opłukać i pokroić w słupki, zalać 1,5 litra
wody, dodać obrany
czosnek i 1
cebulę,
liść laurowy,
ziele angielskie i posolić do smaku. Gotować 10 minut, dodać
ocet i odstawić na 15 minut. Przecedzić przez sito. Do gorącego barszczu wsypać barszcz ekspresowy z
torebki, wymieszać, dodać
wywar z
grzybów i połowę pokrojonych w paski
grzybów. Doprawić
pieprzem,
solą i
majerankiem.Przygotowanie farszu: 1 małą
cebulę drobno pokroić i zeszklić na
maśle, dodać drobno pokrojone pozostałe
grzyby i
bułkę tartą. Doprawić
solą i
pieprzem, ostudzić.Wykonanie ciasta: z
mąki i
jajka zagnieść ciasto, cienko rozwałkować, pokroić na kwadraty 4x4 cm. Na każdym położyć farsz, złożyć po przekątnej i zlepić brzegi. Uszka wrzucać do wrzącej, osolonej
wody, gdy wypłyną, wyjmować.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!WigiliaZupyZupy weg.Komentarze:Autor: bartek2149Data: 2011-12-23Zgadzam sie z tym, to jest profanacja. Dodawanie gotowych dodatkow psuje smak.Autor: PinokioData: 2010-12-23Wszystko ładnie, pięknie, ale ta potrawa kojarzy mi się z wigilią, a tu z kolei nie wyobrażam sobie żadnych barszczyków w proszku,
veget i tym podobnych "ulepszaczy". Dla mnie to po prostu profanacja!Autor: ButterflyData: 2010-12-23Barszcz ekspresowy z torebki?? To nie jest przepis..Autor: hgfkmfkfjfhkData: 2010-12-22co to za farsz ; /Autor:
marioData: 2010-12-18ale
jaja: dodać barszcz z
torebki Prawdziwy barszcz to kiszony barszcz, a to jest tylko
wywarAutor: WilkuData: 2010-11-24W związku z marzeniew: uszka kupujemy w sklepie! xDAutor: LoraData: 2009-12-21Bardzo pyszne.Sprawdziłam.WAAAAAArto.Autor: kasiczkaData: 2009-08-07musze wypróbowac ten przepis,wygląda na łatwy w wykonaniu i na smaczna potrawke:)Autor: marzeniewData: 2009-04-28Ugotujemy. Najważniejsze że jest przepis na uszkaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: