ßßß Cookit - przepis na Barszcz wigilijny z grzybami

Barszcz wigilijny z grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 7
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
barszcz czerwony ekspresowy 2 sztuk
grzyby suszone 100 gramów
buraki czerwone 3 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 4 ząbki
ocet winny 1 łyżek stołowych
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, namoczone grzyby ugotować. Oczyszczone buraki pokroić w słupki i zalać 1,5 l wody, dodać oczyszczona cebulę oraz czosnek i delikatnie posolić. Gotować 10 minut, dodać ocet i odstawić na 15 minut. Przecedzić przez sito. Do gorącego wywaru wsypać barszcz czerwony w proszku, wymieszać i dodać wywar z grzybów i grzyby pokrojone w paseczki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podawać z uszkami ozdobione kleksem śmietany.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Wigilia
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9764/Barszcz-wigilijny-z-grzybami