Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobarszcz czerwony ekspresowy 2 sztuk
grzyby suszone 100 gramów
buraki czerwone 3 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 4 ząbki
ocet winny 1 łyżek stołowych
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, namoczone
grzyby ugotować. Oczyszczone
buraki pokroić w słupki i zalać 1,5 l
wody, dodać oczyszczona
cebulę oraz
czosnek i delikatnie posolić. Gotować 10 minut, dodać
ocet i odstawić na 15 minut. Przecedzić przez sito. Do gorącego
wywaru wsypać barszcz czerwony w proszku, wymieszać i dodać
wywar z
grzybów i
grzyby pokrojone w paseczki. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem i
majerankiem. Podawać z uszkami ozdobione kleksem
śmietany.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówWigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: