Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cukinie -
młode 4 sztuk
papryka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
mięso mielone z
indyka 400 gramów
ryż - ugotowany 2 szklanek
ser żółty 100 gramów
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
oregano według uznania
tymianek według uznania
bazylia według uznania
papryka mielona słodka według uznania
papryka mielona ostra według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
cukinie lub
kabaczki przekroić wzdłuż na połówki i łyżką wybrać ze środka część miąższu, pozostawiając przy skórce ścianki o grubości 1 cm. Wybrany miąższ posiekać razem z obraną
cebulą oraz oczyszczoną
papryką. Podsmażyć na
oliwie, dodać
mielone mięso i smażyć razem 5 minut, aż
mięso będzie brązowe. Wymieszać z ugotowanym
ryżem, dodać
starty ser i koncentrat. Doprawić rozdrobnionym
czosnkiem,
ziołami, mielona
papryką oraz
sola i
pieprzem.
Kabaczki lub
cukinie napełnić przygotowanym farszem, zawinąć w folię aluminiową. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: