ßßß Cookit - przepis na Cukinie lub kabaczki faszerowane mielonym

Cukinie lub kabaczki faszerowane mielonym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cukinie - młode 4 sztuk
papryka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
mięso mielone z indyka 400 gramów
ryż - ugotowany 2 szklanek
ser żółty 100 gramów
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
oregano według uznania
tymianek według uznania
bazylia według uznania
papryka mielona słodka według uznania
papryka mielona ostra według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte cukinie lub kabaczki przekroić wzdłuż na połówki i łyżką wybrać ze środka część miąższu, pozostawiając przy skórce ścianki o grubości 1 cm. Wybrany miąższ posiekać razem z obraną cebulą oraz oczyszczoną papryką. Podsmażyć na oliwie, dodać mielone mięso i smażyć razem 5 minut, aż mięso będzie brązowe. Wymieszać z ugotowanym ryżem, dodać starty ser i koncentrat. Doprawić rozdrobnionym czosnkiem, ziołami, mielona papryką oraz sola i pieprzem. Kabaczki lub cukinie napełnić przygotowanym farszem, zawinąć w folię aluminiową. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9280/Cukinie-lub-kabaczki-faszerowane-mielonym-