Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet pangi 4 sztuk
przyprawa do ryb według uznania
cytryna 1 sztuk
oliwa według uznania
mleko 1 szklanek
mąka 15 gramów
masło 20 gramów
czosnek 3 ząbki
przyprawa jarzynowa według uznania
śmietana 90 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznania
masło 100 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz ziołowy według uznaniaWykonanie:
Masło czosnkowe: 100g miękkiego
masła utrzeć z roztartym ząbkiem
czosnku i posiekana
natką, dodać odrobinę
pieprzu ziołowego oraz odrobinę sproszkowanej
przyprawy jarzynowej. Uformować w wałek, zawinąć w pergamin i włożyć do lodówki.Opłukane, osuszone filety posypać przyprawą do ryb, posmarować
oliwą i ułożyć w kieszonce z folii aluminiowej, a na każdej porcji położyć plasterek wyszorowanej
cytryny i 2-3 wiórki
masła czosnkowego i grillować 15 minut.
Sos czosnkowy: z
mąki i 20g
masła zrobić zasmażkę, ubijając trzepaczką powoli wlewać zimne
mleko, mieszając, zagotować. Doprawić roztartym
czosnkiem, przyprawą jarzynową,
solą oraz
pieprzem i rozprowadzić
śmietaną.
Ryby wyjąć z folii i polać sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z RybSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: