ßßß Cookit - przepis na Panga w sosie czosnkowym II

Panga w sosie czosnkowym II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet pangi 4 sztuk
przyprawa do ryb według uznania
cytryna 1 sztuk
oliwa według uznania
mleko 1 szklanek
mąka 15 gramów
masło 20 gramów
czosnek 3 ząbki
przyprawa jarzynowa według uznania
śmietana 90 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznania
masło 100 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz ziołowy według uznania
Wykonanie:
Masło czosnkowe: 100g miękkiego masła utrzeć z roztartym ząbkiem czosnku i posiekana natką, dodać odrobinę pieprzu ziołowego oraz odrobinę sproszkowanej przyprawy jarzynowej. Uformować w wałek, zawinąć w pergamin i włożyć do lodówki.
Opłukane, osuszone filety posypać przyprawą do ryb, posmarować oliwą i ułożyć w kieszonce z folii aluminiowej, a na każdej porcji położyć plasterek wyszorowanej cytryny i 2-3 wiórki masła czosnkowego i grillować 15 minut. Sos czosnkowy: z mąki i 20g masła zrobić zasmażkę, ubijając trzepaczką powoli wlewać zimne mleko, mieszając, zagotować. Doprawić roztartym czosnkiem, przyprawą jarzynową, solą oraz pieprzem i rozprowadzić śmietaną.
Ryby wyjąć z folii i polać sosem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Ryb
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8575/Panga-w-sosie-czosnkowym-II