ßßß Cookit - przepis na Filety rybne z cytryną

Filety rybne z cytryną

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z pangi 800 gramów
mąka 3 łyżek stołowych
masło 4 łyżek stołowych
masło sklarowane 3 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
kapary 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 0,5 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Opłukane, osuszone filety obtoczyć w mace i smażyć na 4 łyżkach masła, aż się zrumienią (ok. 20 minut) i odstawić w ciepłe miejsce.
Podgrzać sklarowane masło, dodać do niego otarta skórkę oraz sok z cytryny, kapary i posiekana natkę i włożyć usmażone ryby. Podgrzewać razem jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Uwagi:
Pangę można zastąpić solą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11874/Filety-rybne-z-cytryna