Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filety z pangi 800 gramów
mąka 3 łyżek stołowych
masło 4 łyżek stołowych
masło sklarowane 3 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
kapary 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 0,5 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukane, osuszone filety obtoczyć w mace i smażyć na 4 łyżkach
masła, aż się zrumienią (ok. 20 minut) i odstawić w ciepłe miejsce.Podgrzać sklarowane
masło, dodać do niego otarta skórkę oraz
sok z cytryny,
kapary i posiekana
natkę i włożyć usmażone
ryby. Podgrzewać razem jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Uwagi:
Pangę można zastąpić
solą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: