Składniki:1 świeża Dorada4 ząbki czosnku3 łyżki masła1/2 natka pietruszkioliwa z oliwekmąkaprzyprawy: sól czosnkowa, pieprzziołowy i cytrynowy, zioła prowansalskie, rozmarynsok z 1/2 cytrynyszparagiPrzygotowanie:Rybę oczyszczamy i patroszymy jeśli jest taka potrzeba, zazwyczaj w sklepach świeżą rybę mamy już wypatroszoną. Nożem do filetowania przekrawamy ją tak aby zrobiła się w niej kieszonka. Wycinamy szkielet. Rybę z wewnątrz i wewnątrz skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie solimy.Farsz - masło mieszamy z 4 ząbkami wyciśniętego czosnku i drobno posiekaną pietruszką. Farsz wkładamy i rozprowadzamy w kieszonce jaką zrobiliśmy w rybie. Aby mieć pewność, że podczas smażenia farsz nam nie wypadnie rybę zakleszczamy wykałaczkami. Z każdej strony rybę obsypujemy przyprawami a następnie obtaczamy ją w mące. Obtoczoną rybę umieszczamy w uprzednio rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek i smażymy. Czas smażenia? jest w zasadzie indywidualny, musimy obserwować aby nam się ryba nie spaliła.Z tego farszu co mamy okładamy tak 1 łyżeczkę i rozpuszczamy ją na patelni dodając szparagi.Podajemy z ziemniaczkami i mizerią na jogurcie naturalnym typu greckiego.Smacznego !!!