Składniki:1 świeża Dorada1 łyżka masła7 ząbków czosnku1/2 natki pietruszki6 pomidorów koktajlowych1 papryka6 pieczarekoliwa z oliwekprzyprawy: sól czosnkowa, pieprzziołowy i cytrynowy, zioła prowansalskie, rozmarynsok z 1/2 cytrynyPrzygotowanie:Rybę oczyszczamy i patroszymy jeśli jest taka potrzeba, zazwyczaj w sklepach świeżą rybę mamy już wypatroszoną. Nożem do filetowania przekrawamy ją tak aby zrobiła się w niej kieszonka. Wycinamy szkielet. Rybę z wewnątrz i wewnątrz skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie solimy.Farsz - masło mieszamy z 2 ząbkami wyciśniętego czosnku i drobno posiekaną pietruszką. Farsz wkładamy i rozprowadzamy w kieszonce jaką zrobiliśmy w rybie. Aby mieć pewność, że podczas smażenia farsz nam nie wypadnie rybę zakleszczamy wykałaczkami. Z każdej strony rybę obsypujemy przyprawami. Rybę przekładamy do blaszki wyłożonej folią aluminiową. Dodajemy pomidory, paprykę i pieczarki. Blaszkę z rybą umieszczamy w rozgrzanym piekarniku 200 stopni z opcją góra i dół. Pieczemy około 30 minut, cały czas obserwując rybę.Na sam koniec możemy posypać rybęserem mozzarella ( wiórki ).Podajemy z np. jajkami sadzonymiSmacznego !!!