Wykonanie
« Powrót  LeczoDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cukienia 4 sztuk
cebula 700 gramów
kiełbasa zwyczajna 1 kilogramów
papryka czerwona 3 sztuk
margaryna 1 kostek
przecier pomidorowy 200 gramów
maggi 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
pieprz Cayenne według uznania
czosnek - główka 1 sztuk
koper 1 pęczekDrobiowe
kostki rosołowe 2 sztuk
sos pieczeniowy 1 sztuk
gałka muszkatołowa 1 łyżek deserowych
imbir 1 łyżek deserowych
vegeta 1 łyżek deserowychWykonanie:Obrane i wydrążone
cukinie kroimy w 1-cm kostkę,
cebulę w talarki,
paprykę w drobną kosteczkę, a
kiełbasę w półplasterki.Roztapiamy w rondlu
margarynę i szklimy na niej
cebulę, dodajemy przeciśnięty
czosnek, a następnie pokrojoną
kiełbasę i
paprykę. Dusimy ok. 10-15 min.Do rondla dodajemy
cukinię,
przecier pomidorowy,
przyprawy,
vegetę,
kostki rosołowe i posiekany
koperek. Dusimy do miękkości ok. 30 min.Posypujemy
sosem pieczeniowym z
torebki, mieszamy i dusimy jeszcze 5 min., dodajemy
maggi i mieszamy. Podajemy z
ryżem.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: