Wykonanie
Troszeczkę mniej zdrowa propozycja, ale myślę, że się nada na cheat-meal. :) Zawsze też można zmienić składniki na lżejsze, np.
ser żółty na
mozarellę,
mięso wieprzowe na
mielone mięso z indyka czy
kurczaka. Wszystko zależy od Was. :)Składniki (na 1
cukinię):250g
mięsa wieprzowego,
cukinia,pół
cebuli,
przecier pomidorowy (kupny lub domowej roboty, można zastąpić np.
sosem bolońskim),
sól,
pieprz,
czerwona papryka do smaku,
ser do posypania - ilość wedle uznania, użyłam Edamskiego, ale można zastąpić np.
mozarellą,łyżka
oliwy do smażenia.
Cebulę kroimy na kostkę i lekko podsmażamy na patelni. Dorzucamy
mięsa, a po usmażeniu dodajemy
przecieru pomidorowego i doprawiamy.
Cukinię przecinamy na pół i usuwamy miąższ z pestkami. Nakładamy farsz do wydrążonych połówek, posypujemy
serem i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. Smacznego!