ßßß Cookit - przepis na Dieta jogurotwa

Dieta jogurotwa

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Jest bogata w łatwo przyswajalne białko, wapń, fosfor i witaminy. Kupuj tylko jogurty zawierające żywe kultury bakterii, które ułatwiają i przyspieszają trawienie. W tej diecie, oprócz wymienionych niżej owoców, pieczywa i innych składników, należy jeść następujące rodzaje jogurtów: naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu, odtłuszczony owocowy i owocowy o normalnej zawartości tłuszczu. Dietę stosujemy przez dwa tygodnie, można w tym czasie zgubić nawet 5-6 kg.
Uwaga! 175g to półtora opakowania małego jogurtu
PONIEDZIAŁEK
I śniadanie: 175g jogurtu owocowego z 2 łyżkami płatków kukurydzianych, duża mandarynka.
II śniadanie:
175g jogurtu naturalnego, kromka bułki cienko posmarowana margaryną z plasterkiem polędwicy drobiowej, pomidor.
Obiad: 2 gotowane ziemniaki, 100g filetu rybnego ugotowanego (najlepiej na parze) z jarzynami (marchewka, pietruszka, cebula, połówka selera), szklanka surówki z białej kapusty z sokiem cytrynowym, 175g jogurtu naturalnego.
Podwieczorek: 175g odtłuszczonego jogurtu owocowego.
Kolacja: Kromka razowego chleba cienko posmarowanego margaryną, 2 plasterki białego, chudego sera, 175g jogurtu naturalnego, połówka grejpfruta.
WTOREK
I śniadanie: 175g jogurtu owocowego z dwiema łyżkami muesli, jabłko.
II śniadanie: 175g jogurtu naturalnego zmiksowanego z połową szklanki soku pomidorowego i łyżką natki, kanapka z kromki bułki, plasterka białego, chudego sera i dwóch liści sałaty.
Obiad: 2 ugotowane ziemniaki, 100g piersi kurczaka usmażonej na łyżce oliwy, 250g gotowanego kalafiora, 175g jogurtu naturalnego.
Podwieczorek: 175g jogurtu owocowego.
Kolacja: Kromka chleba grahama cienko posmarowanego margaryną, pomidor, połowa papryki, 175g jogurt naturalnego
ŚRODA
I śniadanie: 175g jogurtu owocowego z łyżką płatków owsianych, kiwi.
II śniadanie: Kromka chrupkiego pieczywa z łyżką twarożku ziołowego, ogórek kiszony, 175g jogurtu naturalnego.
Obiad: Ziemniak gotowany, warzywa duszone na łyżce oliwy (2 średnie marchewki, połowa średniego selera, połowa cebuli), 100g duszonego morszczuka, 175g jogurtu naturalnego.
Podwieczorek: 175g jogurtu owocowego, połówka grejpfruta.
Kolacja: 175g jogurtu naturalnego zmiksowanego ze szklanką soku wielowarzywnego, kromka chrupkiego pieczywa z łyżką ziarnistego twarożku.
CZWARTEK
I śniadanie: 175g jogurtu owocowego z łyżką pestek dyni, jabłko.
II śniadanie: Kromka bułki cienko posmarowana margaryną z plasterkiem polędwicy drobiowej, świeży ogórek, 175g jogurtu naturalnego.
Obiad: 2 gotowane ziemniaki, 100g piersi indyka usmażonej na łyżce oliwy, surówka z marchewki i jabłka, 4 łyżki fasolki szparagowej, 175g jogurtu naturalnego
Podwieczorek: 175g beztłuszczowego jogurtu owocowego, gruszka.
Kolacja: 175g jogurtu naturalnego z połówką papryki i łyżką natki, kromka chleba grahama.
PIĄTEK
I śniadanie: 175g jogurtu owocowego z 3 łyżkami płatków kukurydzianych, banan.
II śniadanie: kromka chrupkiego pieczywa, 175g jogurtu naturalnego z łyżką szczypiorku, pomidor.
Obiad: Gotowany ziemniak, kostka mintaja usmażona na łyżce oliwy, surówka z marchewki i jabłka, 250g gotowanych szparagów, 175g jogurtu naturalnego.
Podwieczorek: 175g beztłuszczowego jogurtu owocowego, 2 mandarynki.
Kolacja: Chłodnik z: 175g jogurtu naturalnego, szklanki soku z buraków, świeżego ogórka, łyżki szczypiorku, łyżki koperku, jajko na twardo.
SOBOTA
I śniadanie: 175g jogurtu owocowego z łyżką otrąb pszennych, jabłko.
II śniadanie: Kromka bułki z plasterkiem białego, chudego sera, ogórek kiszony, 175g jogurtu naturalnego.
Obiad: 100g piersi z kurczaka usmażonej na łyżce oliwy, 3 łyżki gotowanych buraków, 2 gotowane ziemniaki, świeży ogórek, 175g jogurtu naturalnego.
Podwieczorek: 175g beztłuszczowego jogurtu owocowego, kiwi.
Kolacja: 175g jogurtu naturalnego z połówką papryki i pomidorem, kromka chrupkiego pieczywa.
NIEDZIELA
I śniadanie: 175g jogurtu owocowego z łyżką płatków, pomarańcza.
II śniadanie: Kromka bułki z łyżką twarożku ziołowego, połówka papryki, 2 liście cykorii, 175g jogurtu naturalnego.
Obiad: 2 gotowane ziemniaki, kostka mintaja usmażona na łyżce oliwy z dwiema marchewkami, połówką selera i połówką cebuli, 3 liście sałaty, 175g jogurtu naturalnego.
Podwieczorek: 175g beztłuszczowego jogurtu owocowego, gruszka.
Kolacja: 175g jogurtu naturalnego zmiksowanego z posiekanym ogórkiem, łyżką koperku, szczyptą soli czosnkowej, kromka chrupkiego pieczywa.
Dodaj przepis do ulubionych!
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Wykonanie:
Diety
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2708/Dieta-jogurotwa