ßßß Cookit - przepis na Klopsiki po bałkańsku

Klopsiki po bałkańsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
wieprzowina mielona 50 dekagramów
jajka 1 sztuk
natka pietruszki 4 sztuk
bułka tarta 2 łyżek stołowych
ser feta 30 dekagramów
sól według uznania
przyprawa egzotyczna według uznania
Wykonanie:
Mięso wymieszać z jajkiem oraz posiekaną natką. Przyprawić. Dodać bułkę i wyrobić zwartą masę. Ser pokroić w kostkę. Z masy mięsnej ulepić klopsiki, wkładając do środka każdego kawałek sera. Po 3 klopsiki nadziewać na szpadki i obracając opiekać ok. 15 minut.
Uwagi:
natka - łodyżka, ser feta, scypek lub solan
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2042/Klopsiki-po-balkansku