Wykonanie
Dziś góralski akcent w mojej kuchni! Pyszne połączenie
kurczaka i
oscypka ze słodką
borówką. Słony
oscypek nadaje potrawie ciekawy, intensywny smak, sprawi, że danie nabierze zupełnie innego charakteru. Zachęcam do spróbowania mojego kotleta z oryginalną, góralską nutą!Pyszny kotlecik został stworzony dzięki uprzejmości firmy Stovit.
Składniki:1 filet1
oscypek1 ząbek
czosnku4 łyżki
borówki do
mięs i
serów Stovit
jajkobułka tartasól,
pieprzSposób przygotowania przepisu:Filet myjemy, osuszamy kroimy na plastry, delikatnie rozbijamy, nacieramy przeciśniętym przez praskę
czosnkiem oraz oprószamy
solą i
pieprzem. Następnie panierujemy w rozkłóconym
jajku i
tartej bułce. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kotlety z obu stron na jasnozłoty kolor.Na usmażone kotleciki układamy po dwa plasterki
oscypka. Tak przygotowane kotlety zapiekamy w piekarniku w 170 stopni, aż
ser lekko się roztopi. Podajemy bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika, podane z dwoma łyżeczkami
borówek.Sklep stomatologiczny LUBDENT to internetowy sklep stomatologiczny, oferujący szeroki wybór wyposażenia gabinetów dentystycznych. W ofercie znajdą Państwo narzędzia i akcesoria stomatologiczne.