ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z dorsza 500 gramówcytryna 1 sztukkromka chleba tostowego 1 sztukoliwki zielone 100 gramówfilety anchois 2 sztukkapary 2 łyżek stołowycholiwa 4 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkikoperek 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniaWykonanie:W wodzie namoczyć pieczywo. Sparzona cytrynę przekroić na pół. Jedna połówkę pokroić na plasterki. Oczyszczony czosnek drobno posiekać i wymieszać z posiekanymi filecikami anchois oraz kaparami. Dodać odciśnięty, rozdrobniony chleb. Powoli wlewać oliwę, aż tapenada stanie się gładka i gęsta. Dodać sok z reszty cytryny, oprószyć obficie pieprzem i wymieszać.Umyte, osuszone filety rybne ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na każdym kawałku rozsmarować tapenadę i udekorować plasterkami cytryny. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: