Wykonanie
« Powrót  Opis:Ułóż kawałki
sałaty w miseczce i wymieszaj z dressingiem. Posyp połówkami
oliwek, grzankami i
parmezanem.
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczarne hiszpańskie
oliwki 20 sztukząbek
czosnku 4 sztuk
sok z cytryny 3 łyżek stołowychfilety
anchois 6 sztuk
musztarda Dijon 2 łyżek stołowych
sos worcester 2 łyżek stołowych
sałata lodowa 1 sztuk
parmezan 100 gramówHiszpańska
oliwa z oliwek 3 łyżek stołowych
Sól i
pieprz według uznania
chleb pokrojony w kosteczkę 2 szklanekWykonanie:Rozgrzej piekarnik do 150 stopni C. Rozłóż kawałki
chleba na blaszce,
skrop po wierzchu
oliwą z oliwek. Włóż blachę do piekarnika i piecz
chleb aż się zarumieni.Uwagi:Zmiksuj
czosnek,
sok z cytryny,
anchois,
musztardę i
sos Worcester stopniowo dodając
oliwę z oliwek aż do uzyskania gładkiej masy. Umyj i porwij
sałatę.Autor: EspanolZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: