Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron penne 0,5 porcja
pomidory 3 sztuk
salami 100 gramów
parmezan 50 gramówlistki
bazylii według uznania
oregano suszone według uznania
oliwa 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
makaron wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem łyżki
oleju. Odcedzony przelać zimna
wodą i osaczyć.Sparzone, obrane
pomidory pokroić na cząstki. Kilka opłukanych listków
bazylii odłożyć, a resztę posiekać.Wymieszać ostudzony
makaron z
pomidorami oraz
bazylią.
Miedzy składniki powkładać zwinięte w ruloniki plastry
salami. Całość skropić
oliwą. Oprószyć
solą oraz
pieprzem i
oregano. Posypać
sałatkę startym
parmezanem.Uwagi:
Parmezan można zastąpić
mozzarellą lub innym pikantnym
twarogowym serem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: